• Coco Chiara

Wat zijn affirmaties en hoe werken ze?

Op mijn blog probeer ik zo veel mogelijk tools en handvaten te delen die jij kunt inzetten om met meer intentie te gaan leven. Een van deze tools is Affirmeren. Een affirmatie is een soort mantra die je tegen jezelf herhaalt. Je kunt er overtuigingen mee doorbreken, je mindset mee ombuigen en.. sneller mee manifesteren!


Wat is een affirmatie?

Het woord 'Affirmatie' komt van het Latijnse 'affirmare' dat 'bekrachtigen' betekent. Een affirmatie is een zin die bemoedigend is of een gewenste gedachte/overtuiging beschrijft. Deze zin blijf je aan jezelf herhalen zodat je hem onbewust in je mindset programmeert.


Herhaling

Onze hersenen gaan goed op herhaling. Hoe vaker je dingen tegen jezelf herhaald of herhaald krijgt (door ouders, docenten, de media, etc.) hoe dieper deze woorden in je onbewuste worden gekerfd. Denk bijvoorbeeld aan een kind dat gepest is en altijd 'lelijk' wordt genoemd. Dat gaat op een bepaald punt geloven dat was herhaaldelijk gezegd wordt, ook de waarheid is. Helaas gebeurd dit vaak.


De andere kant op werkt het ook. Hoe vaker tegen je gezegd wordt dat je mooi bent, hoe meer jij daarvan overtuigd raakt. Uiteindelijk is 'mooi' en 'lelijk' subjectief en afhankelijk van de persoon die de woorden uitspreekt. Voor iedereen betekenen deze dingen wat anders. Het is vooral belangrijk hoe jij over jezelf denkt en niet zo zeer hoe anderen over jou denken. Dat neemt niet weg dat het ronduit onbeschoft is om jouw judgement en mening zo op anderen te prenten. So don't do it. Houd je vooral lekker met jezelf bezig wat dat betreft.


Affirmaties gebruiken

Er zijn veel doeleinden waar je affirmaties voor kunt inzetten:Hoe maak je goede affirmaties?

Wil je weten hoe je zelf een lijstje van goede affirmaties kan maken? Lees dan deze blogpost. Daarin leg ik stap voor stap uit hoe je een goede affirmatie opstelt. Maakt niet uit wat je doel is, deze stappen zorgen ervoor dat jouw affirmatie kan werken.  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

© 2019 by Coco Chiara | Fotografie: Prisca Visser, Jordi Sloots, Nicki Bos