• Coco Chiara

Wat is de Law of Attraction?

"Alles wat je denkt manifesteert". Dat is waar de Law of Attraction, of 'Wet van Aantrekkingskracht' in het Nederlands, om draait. Ben je nog niet heel bekend met LOA? Of wil je je kennis erover verdiepen? Op mijn blog lees je er alles over! En hoe je het praktisch kunt toepassen in je dagelijkse leven natuurlijk ;-)


"Alles wat je denkt manifesteert."

Wat is 'manifesteren'?

Veel mensen denken dat 'manifesteren' hetzelfde is als 'aantrekken', maar dat is niet zo. 'Manifesteren' betekent namelijk letterlijk 'zichtbaar worden'. Als je aan de slag gaat met de Law of Attraction dan ga je aan de slag met bewust manifesteren, oftewel: Je gaat bewust dingen zichtbaar laten worden in je leven. HOE je dat doet is stof voor later, voor nu is het belangrijk dat je beseft dat 'manifesteren' continu gebeurt in je leven. Op elk moment wordt er van alles zichtbaar om je heen. Sommige dingen heb je weinig invloed op, maar als je weet hoe 'bewust manifesteren' werkt, kan je er heel leuke dingen mee doen!


Is de Wet van Aantrekking niet heel zweverig?

Als ik het heb over de Law of Attraction, het Universum of energie, zijn mensen vaak bang dat het allemaal heel zweverig is. Dat is gelukkig niet zo, want anders was je mij al kwijt geweest. De LOA is wetenschappelijk onderbouwt (Kwantum Fysica) en veel bekende mensen (o.a. Einstein) werkten ermee.


En wanneer je 'het Universum' voorbij hoort komen doel ik daarmee alleen op 'de wereld', de ruimte om je heen, de aarde, jouw leefomgeving. Het is één groot energieveld dat is opgebouwd uit atomen (wat letterlijk energie is) en dat reageert op elkaar door middel van trillingen. Wij zenden als mensen ook trillingen uit met onze gedachtes en ons gevoel.


Voorbeeld: Ooit een nieuwe auto gekocht om vervolgens OVERAL die auto te zien rijden? Juist, it's all vibrations.


"Zie jij ook zo veel Hyundais rijden de laatste tijd?" - slimme marketing van Hyundai, volgens de LOA.

Werken met de LOA is toch heel veel herhaling, affirmeren en visualiseren?

Thank god, maar deze statement is niet waar. Ik heb je vertelt over de trillingen die we als mensen uitzenden, waar het Universum op reageert. Net als een radio moeten we onze eigen trillingsfrequentie afstemmen met hetgeen dat we willen aantrekken. Dat noemen we hoge of lage frequentie, of een snelle of trage trillingen.


Basically, je gaat nooit ergens goed in zijn als je denkt dat het nooit gaat lukken en je gaat nooit gelukkig getrouwd zijn als je continu focust op alles wat je irriteert in je huwelijk. Je krijgt terug wat je uitstraalt. Maar, moet het dan veel moeite kosten om bewust dingen aan te trekken? Ik leg het je nu uit.


Onbewuste VS Bewuste frequentie

We zenden als mens continu trillingen uit. We denken heel de dag (45.000 tot 60.000 gedachten!) en hebben continu een goed, slecht of neutraal gevoel. Allemaal trillingen.


De LOA werkt op twee manieren. Als tool kan je bewust dingen laten manifesteren in je realiteit door heen sterk te focussen op bepaalde gedachtes. Door elke dag opnieuw en opnieuw stil te staan bij wat je hebben wilt. Eindeloze herhaling kan je zeggen.


De Law of Attraction werkt op twee manieren: als tool en als wet.

Maar, LOA werkt ook als wet. Op de achtergrond reageert het Universum continu op jouw onbewuste frequenties. Dat zijn de gedachtes en gevoelens die jij gedurende de dag denkt en hebt. Da's best verwarrend. Als jij heel graag een hond wilt en daar elke dag actief aan denkt en op focust, maar tegelijk geloof je niet dat het zo werkt of twijfel je (al dan niet bewust) - dan ga je geen hond krijgen. Je onbewuste frequentie is te laag. Deze tegenstrijdige signalen noemen we ook wel 'ruis'.


Werken met de Law of Attraction KAN dus heel simpel zijn. Maar je moet het niet meer zoeken bij meer en meer focussen op wat je wilt hebben en dat stampen, knallen en herhalen. Beter werk je aan je onbewuste frequentie en verminder je de ruis. Je trillingen worden dan een stuk zuiverder, waardoor het manifesteren een stuk gemakkelijker gaat!


Praktisch manifesteren VS Zuiver ontvangen

De ideale combinatie is die van de twee: LOA als wet en LOA als tool. Oftewel het praktisch manifesteren in combinatie met het zuiver ontvangen. Het actief inzetten van je gedachten én het verminderen van de ruis door het vergroten van je bewustzijn. (Bewust 'Zijn' is een staat waarin je geen gedachten hebt, maar alleen maar 'bent').


Hoe werkt de Law of Attraction als tool?

Simpel: Je zet een intentie (een gedachte die je bewust denkt) van wat je wilt hebben. Deze intentie (gedachte) veroorzaakt een trilling en daarmee ontstaat een soort kettingreactie in het Universum. De ene atoom na de andere reageert en gaat meetrillen totdat hetgeen je wilt in je werkelijkheid manifesteert. Oftewel:


Intentie > Trilling > Reactie > Manifestatie.


De manifestatie is onder andere afhankelijk van de algemene frequentie waarop jij zit. Wil je naar Q-music luisteren, maar je tuned in op SkyRadio, dan ga je geen Q horen natuurlijk. Daarnaast kun je jouw trilling op verschillende manieren versterken.


Wil je Q-music horen maar tune je in op Sky? Dan ga je geen Q horen natuurlijk.

Kan je dan echt ALLES manifesteren wat je wilt?

Ja, echt alles. Maar houdt er rekening mee dat je onbewust op een bepaalde frequentie zit en er vaak veel ruis is. Daarnaast is het Universum tweeledig. Jij bent je eigen kleine energiebron, maar ook onderdeel van het grote energieveld waar we met z'n allen in leven. Het kan dus zijn dat wat jij wilt niet matcht met wat voor jou nu het juiste is. Je moet erop vertrouwen dat het Universum je altijd geeft wat je moet krijgen op dat moment. En vertrouwen, dat kun je bouwen. (Lees hier hoe je dat doet).

14 keer bekeken
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

© 2019 by Coco Chiara | Fotografie: Prisca Visser, Jordi Sloots, Nicki Bos