• Coco Chiara

Law of Attraction tools: Visualisatie

Een tool die je kunt inzetten om je manifestatie meer kracht achter te zetten is visualisatie. Visualisatie is wanneer je in je gedachten een beeld vormt van iets wat je graag wilt realiseren. Eigenlijk is het fantaseren over de dingen die je graag wilt. Hoe het helpt bij je manifestaties? Dat lees je hier.


If you can dream it, you can do it

Het gezegde 'Eerst zien, dan geloven' kennen we allemaal wel. Maar heb je hem andersom ook wel eens gehoord? 'Eerst geloven, dan zien' is de go-to mantra voor iedereen die werkt met de Wet van Aantrekking. Geloof je dat je iets kunt of krijgt? Dan ga je het ook zo zien en ervaren in je werkelijkheid. Dat noemen we een 'manifestatie'. Visualisatie is een tool om je manifestatie sterker te maken, zodat je het sneller gaat zien in de realiteit.


Voorbeeld: Je wilt graag een Peugeot 107 kopen. Je gaat actief manifesteren door elke dag te visualiseren hoe je in die specifieke auto rondrijdt. Gedurende de week zie je steeds vaker die Peugeot rondrijden. Coincidence? Nope, what you focus on you get more of! Dat is precies hoe de Law of Attraction werkt.


Visualisatie heeft effect op je hersenen

Uit onderzoek is gebleken dat atleten die visualiseren hoe ze hun sportactiviteit uitvoeren, daar baat bij hebben. Kun je het je voorstellen? Je oefent een bepaalde activiteit in je hoofd en wanneer je hem vervolgens doet zijn je prestaties verbetert! Klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is echt zo. Uiteraard werkt het wel als ondersteuning van en niet als vervanging van (dat zou leuk zijn).


In onze hersenen zitten neuronen en die brengen informatie rond in ons hoofd. Die kennen niet het verschil tussen fantasie en werkelijkheid en dus maken ze óók een signaal aan wanneer we alleen maar inbeelden dat we een activiteit uitvoeren. Dit signaal loopt over een soort bruggetje tussen twee neuronen en hoe vaker daarover heen 'gelopen' wordt, hoe beter je de vaardigheid onder de knie hebt of de kennis onthoudt. Oftewel: Hoe meer je over iets visualiseert, hoe beter je prestatie!


Soorten visualisatie

Je kunt je tijdens je visualisatie focussen op het eindresultaat of op het proces. Bij de eerste variant ga je jezelf inbeelden hoe je je voelt wanneer je jouw einddoel bereikt hebt. Waar ben je? Hoe zie je eruit? Wie is er bij je? Wat ervaar je? Bij de tweede variant focus je op het proces. Welke stappen zet je? Hoe voel je je bij elke stap? Hoe fijn is het om alle stappen uit te voeren?


Een visualisatie oefening

Nu zelf nog aan de slag natuurlijk! Een simpele oefening om te starten met visualiseren:


  1. Ga comfortabel, maar actief zitten.

  2. Zet je timer op 10 minuten en eventueel een rustig achtergrond muziekje aan.

  3. Sluit je ogen en focus je eerst even op je ademhaling.

  4. Beeld je een dag in jouw ideale leven in. Hoe start je jouw dag? Hoe gaat jouw dag? Wat doe je allemaal? Hoe en waar woon je? Wie zijn er nog meer? Welke gewoontes heb je? Hoe voel je je? Wat eet je, drink je en hoe beweeg je? Welke kleren draag je?

  5. Er zijn geen regels verder, geniet gewoon van het fantaseren!


Ideaal is om deze visualisatie oefening vaker te herhalen. Je kunt ook specifiekere dingen visualiseren. Zo heb ik zelf mijn motorrijlessen gevisualiseerd. Dit hielp me enorm bij de vaardigheid onder de knie krijgen! (In 1x geslaagd voor beide examens ;-) ). Het is ook een goede tool om je energie te shiften als je je down of gedemotiveerd voelt.

15 keer bekeken
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

© 2019 by Coco Chiara | Fotografie: Prisca Visser, Jordi Sloots, Nicki Bos