• Coco Chiara

Vijf tips om elke ochtend energiek op te staan

Het lijkt steeds normaler te worden: mensen die elke ochtend heel vroeg opstaan en een ochtendroutine hebben. Boeken als 'The 5AM club' en 'The Miracle Morning' gaan als warme broodjes over de toonbank.. Je bent nieuwsgierig, want wat heeft die ochtend nou voor bijzonders? Daar kom je maar op één manier achter, maar jij hebt moeite met de snoozeknop. Daarom heb ik hier vijf tips waarmee je sowieso energiek opstaat elke ochtend.


Tips voor een energieke ochtend


  1. Verander je mindset: De manier waarop je over dingen denkt is bepaald ook welk gevoel je erbij creëert. Wil je je dus anders voelen? Verander dan je gedachten erover. De reden dat je moeite hebt met opstaan, is omdat je met de verkeerde gedachten naar bed gaat. Wist je dat de laatste gedachte die je 's avonds hebt voor je gaat slapen vaak ook de eerste is waar je mee opstaat? Het heeft zelfs effect op hoe je slaapt! Start dus met anders denken, zet een slaap-intentie: "Ik ga nu lekker slapen en sta morgenochtend om 7 uur energiek op om aan een mooie nieuwe dag te starten!" Dat voelt al anders dan dat je op kijkt tegen de wekker ;-)

  2. Zet je alarm aan de andere kant van de kamer neer: Dit is echt ideaal. Je moet namelijk gewoon UIT bed komen om je wekker uit te zetten. Geloof me, dan is het zo veel makkelijker om gewoon op te staan. Als je echt moeite hebt met uit bed blijven: ga daarna ook niet meer 'even liggen/zitten', maar start gewoon met je ochtend. It gets easier, believe me.

  3. Gun jezelf de tijd: Zoals ik net al zei, het wordt makkelijker. Geef jezelf die tijd ook. Het kost nou eenmaal tijd om een nieuwe gewoonte aan te wennen. Het is slim om in kleine stapjes op te bouwen. Begin met 10 minuten eerder opstaan, en doe dan elke week 10 minuten eerder totdat je op je 'gewenste tijd' bent. Little steps, big results. Dat is waar Intentional Living om draait.

  4. Start met opfrissen: Simpel, maar effectief. Ga eerst even lekker je tanden poetsen (wist je dat pepermunt je wakkerder maakt?), drink een flink glas water en stretch je lijf zodat het bloed gaat stromen. Op deze manier geef je jouw lichaam het seintje dat het op mag starten.

  5. Creëer een ochtend om naar uit te kijken: Je kunt je vast wel een dag herinneren waarop je vol energie je bed uit stapte. Misschien was het je verjaardag of ging je die dag op vakantie. Creëer dit gevoel ook in je dagelijks leven door een ochtend te creëren waar je oprecht zin in hebt en plezier uit haalt. WAT je doet in de ochtend is aan jou. Misschien wil jij graag tijd besteden aan je favoriete hobby of wil je de ochtend gebruiken om te sporten of aan een project te werken. De ochtend is daar het ideale moment voor.


Iedereen kan een ochtendmens zijn

Het is een belemmerende overtuiging van veel ons dat bij je geboorte al bepaald is of jij een ochtend- of avondmens bent. Gelukkig kan iedereen zelf kiezen om een ochtendmens te worden. De vraag is of je dat WILT of niet. Deze vijf tips helpen je in ieder geval op weg. Het belangrijkste is dat je niet alleen een ochtend creëert om naar uit te kijken, maar ook een leven creëert waar je iedere dag weer met plezier voor opstaat. Hoe veel doe jij eigenlijk waar je energie en lol uit haalt? Meer doen van wat je blij maakt brengt veel verschil in hoe je opstaat. Dus kijk daar ook zeker eens naar.  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

© 2019 by Coco Chiara | Fotografie: Prisca Visser, Jordi Sloots, Nicki Bos