• Coco Chiara

My week in one word #6 'Anders'

Elke week houd ik online mijn dagboek bij en vat ik mijn week samen in één woord. Deze week is dat 'anders', want ik wist niet zo goed hoe ik het anders moest noemen. Er is veel anders geworden en dat hoort bij het proces. We doorlopen allemaal ons eigen proces en ja, dingen veranderen nou eenmaal. De kunst is dat we leren hoe we die veranderingen kunnen omarmen en ook optimaal kunnen benutten.


Verandering vind ik moeilijk

Ik ben ook maar een mens. Ook nog eens die erg van structuur houdt en dus moeite heeft met verandering. Grappig genoeg vind ik verandering eigenlijk heel erg leuk, alleen moet ik wat langer wennen aan plotselinge veranderingen die ik niet zelf heb aangebracht. Dat is het enige verschil tussen mij en 'niet-gestructureerde mensen'. Maar goed, verandering dus.


Op dit moment is er natuurlijk een enorme collectieve verandering gaande (#coronacrisis) en daar moet ik aan wennen, maar ik merkte in mijzelf ook het verlangen groeien om dingen te veranderen in mijn eigen leven. Op individueel niveau dus.


Wil je dingen anders hebben, dan moet je dingen anders doen

Het is mijn mantra. Ben je niet happy met waar je nu bent? Voel je dat het wrijft? Verander dan iets. Het maakt meestal niet eens uit wat precies (soms wel hoor), want één verandering brengt andere veranderingen ook op gang.


Deze week voelde ik heel duidelijk welke veranderingen ik mocht maken en die heb ik ook gemaakt. Resultaat? Heel veel rust. Ik ben niet ineens van al mijn stress en weerstand verlost, maar de eerste stap is gezet. En dat is waar Intentional Living ook om draait: Kleine stapjes, elke dag weer.


Meer focus, voor een ruimer blikveld

Klinkt tegenstrijdig, niet? Ik besloot meer focus aan te brengen in mijn business, zodat ik mijn opties kan vergroten en mijn blikveld kan verruimen op andere gebieden in mijn leven. Zo vertelde ik op Instagram dat ik stop met mijn Facebookgroep, met het aanbieden van coaching en training en ga starten met een vaste post op de maandag en een IGTV op de woensdag.


Deze focus zorgt dat ik minder 'dubbel werk doe' (lees: video's op Facebook én Instagram, op beide kanalen aanwezig zijn elke dag en content voor maken) en dus meer ruimte creëer voor andere dingen. Fysiek en mentaal, that is.


Op zoek naar voldoening

Dat is eigenlijk het hele punt. De afgelopen twee jaar dat ik onderneem heb ik veel uitgeprobeerd (en dat was super leuk!), maar ik heb nog niets gevonden waar ik 100% plezier uit haal en ik geloof wel dat dat bestaat. Dus ik zoek verder. Ik ga kijken naar andere opties, andere manieren om mezelf in te zetten voor anderen en andere mensen te inspireren en helpen. Niet met coaching en training (per se), maar ook in andere vormen.


Wel blijf ik dus content maken en delen op Instagram en IGTV, en deze blog. Daar haal ik simpelweg te veel plezier uit. Ik zal jullie meenemen in mijn hele proces en tegelijk inspiratie brengen op het gebied van Intentional Living, zelfontwikkeling en werken met de Law of Attraction. Zoals ik al deed.


Dankbaar voor alle mensen die mij vanaf het begin (en daarna) actief volgen, engagen, vragen stellen en meekijken en luisteren in mijn proces. Ik wens jullie te mogen blijven inspireren!

6 keer bekeken
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

© 2019 by Coco Chiara | Fotografie: Prisca Visser, Jordi Sloots, Nicki Bos