• Coco Chiara

My week in one word #4 'Emotie'

Weer een nieuwe week in quarantaine, en wat voor een! Deze week vierde ik mijn vijfentwintigste verjaardag, genoot ik van het heerlijke weer en werd mijn oma ziek. Ook zat ik lekker in mijn ritme, deelde een Instagram post over emotionele energie, gaf ik een Facebook Live over LOA en vertelde ik de wereld wat mijn belangrijkste lessen waren van de afgelopen jaren.


Lang zal ik leven...

Je verjaardag vieren in quarantaine is.. Interessant. Niet dat ik mijn verjaardag nou zo'n speciale dag vind, maar het was leuk geweest als ik ten minste mijn hele gezin had uit kunnen nodigen. Dat gaat niet, want je mag maar maximaal drie mensen op visite. Met drie broers, 2 'aanhang', een oma en een eigen vriendin zit je daar natuurlijk al snel overheen.


Ik hield het daarom maar gewoon klein en simpel. Wilde ik sowieso al, want vorig jaar heb ik het groter gevierd (geluk bij een ongeluk, ik dacht toen dat ik 25 werd, maar kwam er last minute achter dat ik een jaartje te vroeg was met 'groots vieren'). Mijn vriendin kwam langs, een van mijn broers kwam eten en oma belde me. Helemaal goed.


Vanwaar al die emotie dan?

Ik merk dat als ik in een lekker ritme zit, ik bewuster word van emotie die in mijn zit. Ik stabiel, mijn emoties ook stabiel - en dat is gevaarlijk. Want emotionele energie moet stromen, anders krop je het op. Ik merkte een blok energie in mij die eruit wilde en dat heb ik dus gedaan.


Praten over mijn gevoel is niet iets waar ik een gouden sticker voor zou krijgen. Ik ben fantastisch met woorden - op papier en in mijn hoofd - maar spreken? Nee, dat vind ik lastig. Ik kan vaak de precieze woorden niet vinden die ik zoek om mijn gevoel te beschrijven. Misschien dat ik daarom zo van buitenlandse talen houd. Een oneindige zoektocht naar woorden die mijn gevoel kunnen beschrijven.


Accepteren van de situatie

Alhoewel ik dacht dat ik de situatie al redelijk geaccepteerd had, merkte ik deze week toch wat weerstand. Ik zit hier, mijn vriendin in Rotterdam. De afstand vind ik lastig, maar ergens ook even fijn. Die tegenstrijdigheid maakt me bang en laat me twijfelen aan mijzelf. Een analytische introvert in quarantaine? Een hoop tijd om na te denken over dingen waar je simpelweg niet na over moet denken, maar die je moet voelen.


Deze week leerde ik dat verschil. Sommige dingen zijn er niet om over na te denken, die moet je gewoon voelen. Zoals liefde en verliefdheid, behoefte, motivatie, angst, onzekerheid en.. emotie. Mooie les wel weer.


Mijn ritme geeft me ruimte. Heerlijk vind ik dat en dat is precies waarom ik van Intentional Living houd. Het geeft me rust om minder te denken en meer te voelen. Oh, en mijn oma.. Die is gelukkig weer opgeknapt ;-)


Liefs, Coco Chiara
4 keer bekeken
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

© 2019 by Coco Chiara | Fotografie: Prisca Visser, Jordi Sloots, Nicki Bos