• Coco Chiara

My week in one word #3 'Ritme'

Deze week voel ik me eindelijk weer een beetje meer 'mezelf'. Ik heb mijn routine een opfrisbeurt gegeven, sta weer lekker op tijd op en heb wat kleine doelen voor mezelf opgesteld. I feel good. I feel focused and I feel sane. Het woord van deze week? 'Ritme'.


Degene die mij kennen weten dat ik van routines houd. De afgelopen jaren heb ik me flink verdiept in routines en het bouwen van gewoontes. De hele psychologie achter gedragsverandering vind ik machtig interessant en als trainer en coach heb ik hier ook al een hoop mensen mee geholpen.


Eindelijk weer wat rust in alle hectiek

Ja, de #coronacrisis is nog steeds in volle gang. Ik merk het nog steeds, maar merk ook dat de energie in mij settelt en een ritme terugvind. Ik merk ook dat ik daar een handje bij help door mijn routine weer op te pakken.


Ik doe aan intentional living en onderdeel daar van is living with pace. Oftewel: ritmisch leven. Alles in het leven heeft een ritme, een bepaalde gang waarop dingen gebeuren. Het is heerlijk om mee te gaan met dat ritme. Sommige noemen het 'flow'. Ik durf het steeds meer te omarmen dat het voor mij 'ritme' is.


Voordelen van routine en ritme

Het is je vast niet ontgaan.. Ik schreef een blog over de voordelen, ik deelde een IGTV over mijn slaapritme en -routine. Ik praatte erover op mijn Facebookgroep en in mijn Instagramfeed. Het kwam eigenlijk overal terug.


Routine geeft me vooral veel rust. Ik vind het heerlijk om op tijd naar bed te gaan en lekker vroeg op te staan. Ik geniet enorm van de ochtend en eerlijk? Ik mis dat best wel nu ik niet meer alleen woon. Nu ik tijdelijk 'uit mijn normale omgeving' ben besef ik me hoe enorm ik alles waardeer wat ik voor mezelf heb gecreëerd toen ik op mezelf ben gaan wonen. Het leven gaat in fases en dit is er ook één. Betekent niet dat het soms moeilijk is om dat te accepteren, ook voor mij ;-).


Maar zo ziet mijn week er dus uit.. Weer lekker in een ritme. Vroeg op, werken met een planning, het sporten weer opgepakt, op tijd naar bed. Heerlijk! Wel allemaal rustig aan en rekening houdend met de maatregelen natuurlijk ;-) Hoe was jouw week?


Liefs, Coco Chiara.5 keer bekeken
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

© 2019 by Coco Chiara | Fotografie: Prisca Visser, Jordi Sloots, Nicki Bos