• Coco Chiara

My week in one word #2 'Verdriet'

Ik ren over straat. Het is rustiger dan normaal. Of is dit nu normaal? De mensen die ik tegenkom lopen en fietsen met een grote boog om me heen. Ik weet dat het moet en toch doet het me zeer. Ik voel de angst, ik proef de paniek en ik huil. Voor de wereld, voor mezelf, voor de mensen en voor de situatie.


Het woord van deze week is 'Verdriet'. Daar heb ik bewust voor gekozen. Het is mijn missie om meer positieve energie te creëren in de wereld, maar dat betekent niet dat we de negatieve energie moeten wegstoppen. Sterker nog: energie moet stromen. Alle energie. Daarom wil ik ook deze kant van mijn gevoel met jullie delen.


Honderd verschillende emoties en ze wisselden elkaar gewoon af


Honderd woorden

Eerlijk? Ik had deze week wel honderd verschillende woorden kunnen toewijzen. Angst, controle, verwarring, gemis, loslaten, accepteren, rusten, frustratie, onrechtvaardigheid, warmte, geluk. Zo heb ik me de afgelopen week namelijk gevoeld: honderd verschillende emoties en ze wisselden elkaar gewoon af.


En dat is oké. De hele wereld is verward en ik ben ook maar gewoon een mens. In het specifieke moment wat ik in het intro omschrijf was ik aan het hardlopen. Een poging om mijn rust en ritme te bewaren, een beetje fit te blijven en het vele binnenzitten af te wisselen met buiten actief zijn.


Social distancing

De angst heerst in het dagelijks leven. Ik voel het, bij iedereen. Je ziet het op tv, je leest het in de kranten, maar nog erger: Het is overal om je heen. Anderhalve meter afstand houden betekent blijkbaar ook dat we elkaar niet meer recht in de ogen kunnen aankijken. Het creëert onrust, wantrouwen, judgment.


De supermarkten zijn akelig stil. Niet omdat er niemand is, maar omdat niemand durft te praten. Een vriendelijke 'hallo' lijkt al te heftig. Een praatje maken is te luidruchtig. Het doet me echt zeer. Ik vind het verdrietig om te zien.


Anderhalve meter afstand betekent blijkbaar ook dat je elkaar niet meer aan mag kijken.


Laat de angst het niet overnemen, alsjeblieft

De maatregelen moeten we zeker in acht nemen. Dat is inmiddels wel een duidelijk gegeven, die zijn er niet voor niets. Maar laten we de angst geen vrij spel geven. Verantwoordelijkheid ja, maar geen angst. Vertrouwen is nu des te belangrijker. Vertrouw dat iedereen verantwoordelijkheid neemt, zijn best doet, dat iedereen onderdeel is van deze 'groep', van deze samenleving. Dat iedereen het menselijk instinct heeft om onze species te beschermen en daarom bewust om te gaan met de situatie.


Het is eng. Ja. Dat mag er zijn. Maar het is ook verdrietig en ergens ook mooi. Zie je ook wat voor moois er overal ontstaat?


Vanuit de Law of Attraction weten we dat focus heel belangrijk is. Net zo belangrijk als het is om je emoties er te laten zijn, net zo belangrijk is het om je focus op het positieve te houden. Te focussen op wat wél, op wat we willen manifesteren. So let's do that. Focus op de liefde, het samen doen ondanks het niet samen zijn.


En blijf elkaar gewoon in de ogen kijken en groeten. Dan weten we allemaal dat we er ook samen voor gaan.

7 keer bekeken
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

© 2019 by Coco Chiara | Fotografie: Prisca Visser, Jordi Sloots, Nicki Bos