• Coco Chiara

LOA: Vertrouwen moet je bouwen

Een van de meestgestelde vragen die ik krijg over werken met de Law of Attraction is: "Hoe houd ik het vertrouwen?". Ik antwoord altijd hetzelfde: Is dit je vraag, dan is er niet genoeg vertrouwen. Het probleem is dus niet hoe je het vasthoudt, maar hoe je het kunt bouwen. Het antwoord daarop is gelukkig ook heel simpel.


Hoe werkt een relatie met het Universum?

Je kunt deze vraag eigenlijk net zo goed stellen zonder de laatste drie woorden. Hoe werkt een relatie? Daar weet je waarschijnlijk wel het antwoord op. Een relatie met het Universum werkt exact hetzelfde. Vertrouwen bouw je, net zoals je in een 'echte' relatie ook zou doen. Als je iemand net leert kennen ga je ook niet na één dag al allerlei gunsten vragen of cadeautjes verwachten. Vertrouwen en een relatie opbouwen kost tijd en energie. In vijf stappen leg ik je uit wat je eigenlijk al weet.


  1. Erken de ander: Hoe vervelend is het als je met iemand optrekt en zodra je diegene tegenkomt met een ander vriendje of vriendinnetje dan kijken ze je niet meer aan. Wauw, that hurts. Misschien (I hope not) heb je het vroeger wel eens meegemaakt. Kinderen zijn hard. Dus: Erken dat je werkt met de Law of Attraction. Je hoeft het niet van de daken te schreeuwen, maar je mag best trots zijn op je bewust zijn. Jij bent en onderdeel van dit grote energieveld waar we samen in leven. Hoe awesome is dat? Waarom zou je je daarvoor schamen?

  2. Inveester tijd: Zeker in het begin van een relatie is het belangrijk dat je veel tijd investeert in het bouwen van een band. Je wilt elkaar leren kennen. Pas als je langer bevriend bent dan is er genoeg vertrouwen om elkaar een tijdje minder te spreken en het daarna 'weer op te pakken'. Dus: Show up everyday. Maak even contact met het Universum.

  3. Vertel over jezelf: Hoe kan iemand ooit een leuk cadeautje voor je kopen als diegene jou amper kent? De mooiste, meest gewaardeerde cadeaus krijg je van de vrienden die jou door en door kennen. Daarvoor moeten ze wel weten wat jij echt leuk vindt. Dit kun je doen door middel van dankbaarheid. Laat blijken dat je het leuk vindt om dingen te ontvangen en benadruk die dingen die jij leuk vindt om te krijgen. Wat vind je fijn in je leven? Waar zou jij wel meer van willen?

  4. Vraag hulp en advies: Een vriendschap wordt pas echt stevig wanneer je elkaar om advies en hulp gaat vragen. Iedereen vindt het prettig als een ander jouw mening waardeert of zich kwetsbaar opstelt en jou om hulp vraagt. Hoe mooi is dat? Dan weet je ook dat de ander jou vertrouwt. Je hoeft niets met het advies te doen, maar hoe vaker je het vraagt en er vervolgens niets mee doet... Hoe minder die vriend zich serieus genomen voelt. Dus: Vraag het Universum om guidance, om richting, een antwoord, een teken of advies. En doe er ook wat mee.

  5. Geven en ontvangen: Wie niet geeft, ontvangt ook niet. Als het vertrouwen sterk genoeg is dan kan je een vriend om een gunst vragen. Een gunst is het vrijwillig verlenen van een dienst. Oftewel: De ander krijgt er niets voor terug. Alleen vertrouwen dat als hij/zij om een gunst vraagt aan jou, jij het ook doet. Zo werkt dat: Beide kanten op dus. Als je dit artikel hebt gelezen over wat de LOA is, dan weet je dat jij onderdeel bent van een groter geheel. Dit betekent dat het Universum ook iets van jou kan vragen. Misschien begrijp je niet waarom jij ineens de ingeving krijgt om op Italiaanse les te gaan, je vrienden op te bellen of je buurvrouw te bezoeken... Maar volg deze intuïties op. Dit vinden mensen vaak het lastigste van werken met de Law of Attraction. Het vergt ontzettend veel vertrouwen om je gut feeling altijd op te volgen, maar het is de enige manier waarop je zelf ook voluit kunt gaan ontvangen. No worries though: Het is een proces en ook jij gaat dit kunnen. En 'onderweg' ga je al genoeg ontvangen en kunnen doen met de LOA!


Als je het vertrouwen tijdens een manifestatie niet 'vast kunt houden' dan is er dus niet genoeg. Check dan voor jezelf of je alle stappen goed hebt doorlopen of dat je misschien nog wat meer aandacht mag besteden aan één van de stappen. Misschien het vragen van een minder grote gunst.


Wanneer je in het echte leven geld moet lenen bij een vriend, weet je ook wel welke vrienden je dat wel of niet zouden lenen - zonder strings attached. Dat weet je bij het Universum dus ook wel. Het is overigens goed om deze stappen te blijven doorlopen, zodat je steeds meer en meer vertrouwen kunt bouwen. Dat doe je in het echte leven ook met relaties, dus why not met dit?


Oh ja, en maak plezier samen, lach, vloek, huil, dans, maak grapjes en waardeer elkaar. In het echte leven én met de Law of Attraction. It makes it way more fun!

11 keer bekeken
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

© 2019 by Coco Chiara | Fotografie: Prisca Visser, Jordi Sloots, Nicki Bos