• Coco Chiara

Emotionele energie releasen: 10 manieren

Dat het heel belangrijk is dat we emotionele energie uiten dat heb ik je al uitgelegd in dit artikel. Soms zit energie al langer opgeslagen in ons lichaam en dan kost het tijd om het los te laten. Dit hangt ook af of het in onze 'gewone onbewustzijn' of in ons 'diepe onbewustzijn' zit opgeslagen. Wat het verschil is dat lees je hier.


Waar de opgeslagen energie vandaan komt maakt even niet zo veel uit. Het is energie, en die moet eruit. Dat is niet altijd een fijn en soepel proces, maar de opluchting die je erna voelt is het 100% waard. Hier geef ik je tien tips om aan de slag te gaan met het releasen van (lang en kort) opgeslagen energie.


1. De emotie toelaten: De beste manier om emotionele energie te releasen is door toe te laten wat er in je opkomt. Oftewel: Barst in lachen uit, of in tranen, vloek en tier als je je teen stoot en wees boos. Het mag, ondanks dat onze maatschappij dit vaak onvolwassen of zelfs kinderachtig vindt. Dit is overigens geen vrijbrief om agressief te worden: het gaat om de emotie UITEN, niet om het IDENTIFICEREN met de emotie. Je laat de energie los zonder je over te laten nemen.


2. Ademhaling (Breathwork): Onze ademhaling is dé manier om energie in beweging te zetten. Het is letterlijk energie die we tot ons nemen versus energie die we uit ons laten. Op het moment dat je een emotie op voelt komen.. Haal een paar keer goed adem.


3. Praten (Verbalizing): In dit artikel leg ik je uitgebreid uit wat 'verbalizing' is en hoe praten helpt bij het in beweging zetten van energie.


4. Sporten: Wanneer we intensief sporten gebruiken we energie. Raakt je fysieke energie op? That's when emotioneel energy comes up. Blijf pushen tot je voelt dat je emoties het overnemen. Extra pluspunt.. Mijn snelste runs en deadlift records heb ik gehaald op pure emotie!


5. Schrijven: Dit werkt vooral om je emotionele energie te observeren en beter te begrijpen. Het werkt ook om de energie 'van je af te schrijven', of om te zetten in bijvoorbeeld een krachtige gedicht of een emotionele Spoken Word of brief.


6. Seks: Wat? Ja, echt. Seks is letterlijk het opbouwen van heel veel energie tot een hoogtepunt waarbij giga-ontlading plaatsvindt. Gooi je emotie in het opbouwen en de ontlading gaat niet alleen op fysiek, maar ook op een emotioneel niveau plaatsvinden. Oh, en huilen na de seks is niet erg. It's just energy that comes out.


7. Creatief zijn: Misschien werkt het voor jou om je emoties (net zoals bij het schrijven eigenlijk) om te zetten in een schilderij, een beeld, een lied of een andere creatieve kunstvorm!


8. Massage: Ooit een flinke massage genomen en de dagen erna enorm emotioneel geweest? Bij een massage worden letterlijk de spanningspunten in je lijf getriggerd. Die spanningspunten zijn de plaatsen waar jij emotionele energie opslaat. Logisch dat je de dagen erna flink wat emoties kan ervaren en los kan laten. Zeker een aanrader om regelmatig te doen.


9. EFT: Emotional Freedom Technique is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van drukpunten. Door deze punten continu aan te tikken, maak je de energie los. Heel interessant en heel effectief!


10. Reiki, Aura-healing en ander energiewerk: Natuurlijk kun je ook naar een professional toegaan die gespecialiseerd is in energiewerk. Aura healings, reiki, chakra-massages... Allemaal gericht op het (weer) laten stromen van de energie in je lijf.


Wil je mijn persoonlijke ervaring met het loslaten van energie lezen? Ik heb het voor je opgeschreven in deze blogpost.


4 keer bekeken
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

© 2019 by Coco Chiara | Fotografie: Prisca Visser, Jordi Sloots, Nicki Bos