• Coco Chiara

Boekentips: 6 Boeken voor je Persoonlijke Ontwikkeling

Eens in de zo veel tijd vind ik het leuk om mijn favorieten boeken met jullie te delen! Deze keer een lijst met een paar goede titels wanneer je net start met je persoonlijke ontwikkeling. Deze boeken móet je lezen!


Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd!

Wist je dat lezen heel goed is voor je persoonlijke ontwikkeling in het algemeen? Het lezen van leerzame boeken op reguliere basis brengt veel voordelen mee. Het stimuleert je hersenen, waardoor je analytische vermogen verbetert, je geheugen versterkt en je leervermogen vergroot. Toen ik zelf startte met 'werken aan mezelf' waren dit een aantal van de eerste boeken die ik las:


1. The Miracle Morning van Hal Elrod

Wil je meer tijd vrij maken voor jezelf? Je energieker en fitter voelen? Echt iets veranderen in je leven? Dan moet je dit boek lezen! Hal Elrod vertelt over zijn eigen weg van persoonlijke groei en hoe het starten van een ochtendroutine hem geholpen heeft.

Dit is het eerste boek dat ik zelf las. Ik was meteen geïnspireerd om met mijn eigen ochtendritueel te starten. Sinds toen (zo'n 4 jaar geleden nu) doe ik nog steeds elke dag mijn routine! De inhoud is natuurlijk wel wat veranderd ;-)


2. The Power of Now van Eckart Tolle

Dit is een boek dat ik inmiddels al meerdere keren gelezen heb. Elke keer leer ik weer wat nieuws. Eckart Tolle is een spiritueel leider van deze tijd en vertelt in The Power of Now zijn visie op bewustzijn, leven in het Nu en geeft praktische tips.


De eerste keer zal dit boek wellicht wat vaag zijn, maar hoe vaker je het gaat lezen hoe logischer het wordt. Meer rust en ontspanning gegarandeerd.


3. You Are A Badass van Jen Sincero

Jen Sincero vertelt in haar boek over de Law of Attraction, maar zegt over de wet zelf eigenlijk niets. Op een hele praktische en nuchtere manier geeft ze handige tips en tools om te manifesteren.


Wil je je energized, geïnspireerd en zelfverzekerder voelen? Dan is dit zeker een boek dat je daarbij gaat helpen. Ze heeft inmiddels ook wat nieuwe versies ervan, specifiek gericht op money mindset en het inzetten van de tools in het dagelijkse leven.


4. The Universe Has Your Back van Gabrielle Bernstein

Wanneer je gaat werken aan je persoonlijke ontwikkeling ontkom je er niet aan: spirituele ontwikkeling hoort daar ook bij. Misschien denk je nu: Getver, moet ik dan in God gaan geloven? Nou, nee hoor, helemaal niet. Lekker nuchter blijven vooral, doe ik ook.


Maar je beseffen dat je onderdeel bent van een heel groot (wetenschappelijk bewezen) energieveld is wel een soort van 'vereiste' als je wilt werken met de Law of Attraction. We gaan deze energie namelijk gebruiken om bewust dingen te creëren. In dit boek van Gabrielle Bernstein legt ze heel simpel uit hoe zijzelf gestart is met samenwerken met deze energie.


5. Minimalism van 'The Minimalists' Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus

Zelf ben ik 'minimalist'. Ja, ik heb ook heel weinig spullen, maar dat is niet waar minimalisme echt om draait. De twee schrijvers van dit boek leggen kort en krachtig uit waar het wél om gaat binnen het minimalistisch leven. Namelijk: leven met intentie. Laat dat toevallig ook zijn waar ik veel over schrijf op mijn blog!


Minimaliseren in je leven draait niet alleen om minder spullen, maar vooral bewustere keuzes maken vanuit je kernwaarden en persoonlijke missie. Alleen dat doen wat je echt leuk vindt, omgaan met de mensen die je energie geven, het hebben van een purpose, een doel in je leven. Dat lees je in dit boek.


Dit boek helpt je begrijpen waarom je doet wat je doet

6. Start With Why van Simon Sinek

Oké, dit is misschien geen persoonlijk ontwikkelings- of zelfhulpboek, maar wel handig als je net begint. Waarom? Omdat het je helpt te begrijpen met WAAROM je doet wat je doet. Het leven is veel gemakkelijker wanneer je weet wat jouw drijfveer is. Wat is je persoonlijke missie? Wat vind je écht belangrijk?


Geschreven voor ondernemers en bedrijven, maar ook heel toepasbaar als je simpelweg wilt weten wat jouw persoonlijke beweegredenen zijn in je leven. Simon Sinek legt het heel simpel uit aan de hand van begrijpelijke en moderne voorbeelden. (En als je ooit een business wilt starten heb je meteen een goede kick-off!)


Leestips

Ik raad het altijd aan om zo veel mogelijk digitaal te lezen i.v.m. deduurzaamheid. Daarnaast raad ik het aan om tijdens het lezen dingen te markeren, onderstrepen en notities te maken. Lees ook altijd je boeken meer dan één keer, met tussenperiodes. Je zult zien dat je er iedere keer weer wat anders uit haalt!


Voor nu is dit een mooie lijst van boeken om te delen. Ik lees bijna dagelijks en dus zullen er nog meer van dit soort lijsten op de blog komen in de toekomst. Grappig, toen ik deze lijst maakte (2018) las ik alles nog paperback. "Een van mijn doelen is om op een bepaald moment over te stappen op digitaal" en dat doel heb ik dit jaar (2020) eindelijk 'bereikt'. Ik heb een iPad met daarop al mijn leesboeken en notitieboeken en gebruik een Apple pencil voor het schrijven. Ideaal!


6 keer bekeken
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

© 2019 by Coco Chiara | Fotografie: Prisca Visser & Jordi Sloots