• Coco Chiara

Affirmaties: Moet ik ze hardop uitspreken? (Over 'Verbalizing')

Kan je een situatie terughalen waar je heel goed nieuws had gehad? Je team een doelpunt scoorde? De slappe lach had met je beste vriendin? Je voelt de energie door je lijf stromen en gilt hardop van plezier.


Of misschien had je een discussie met je partner waarin je de energie voelde opbouwen tot het punt waarop je naar elkaar stond te schreeuwen. De kracht van onze stem is enorm. Het is één van de krachtigste manieren om energie los te laten.


Hoe meer volume, hoe meer energie

Wanneer je affirmaties inzet als tool, om bijvoorbeeld je mindset te herprogrammeren of je manifestaties extra kracht bij te zetten, dan gebruik je bekrachtigende gedachten. Door deze steeds opnieuw te denken ga je er steeds meer in geloven. Ik geef altijd het advies om de affirmaties die je voor jezelf bedenkt ook hardop uit te spreken. Hoe meer volume, hoe meer energie je meegeeft aan de gedachte namelijk. En als je dit artikel over de basis van de Law of Attraction hebt gelezen, weet je dat we signalen uitzenden met onze gedachten. Heel belangrijk dus dat daar lekker wat energie in meegaat!


Emotionele energie loslaten

Het hardop uitspreken van je gedachten is ook heel goed om emotionele energie los te laten. Iedere emotie die we voelen is eigenlijk gewoon opgebouwde energie. Deze kunnen we vastzetten in ons lichaam door de energie niet los te laten. Helaas is dit heel normaal in onze huidige maatschappij..


Huilen in het openbaar? Nope, houd het maar lekker in. Boos worden omdat je dag niet loopt zoals je hoopte? Doe eens niet zo kinderachtig! Juichen omdat je goed nieuws krijgt? Doe even rustig.. Het uiten van emoties wordt ons afgeleerd. Resultaat? Heel veel vastgezetten emotionele energie.


Het uiten van emoties wordt ons afgeleerd. Juichen omdat je goed nieuws krijgt? Doe niet zo gek!

De energie die reeds is opgeslagen moet via energiewerk losgelaten worden, maar je kunt al wel starten met het veranderen van deze gewoonte. Zodra jij emoties voelt opkomen: uit ze. Laat de energie eruit. Dat kan op verschillende manieren, maar erover praten of je stem inzetten (denk: vloeken, tieren, schreeuwen, huilen, en ook: lachen!!) geeft direct ruimte aan je emotie.


Energie releasen kost - hoe kan het ook anders - energie

Heb je een presentatie gegeven waar je maandenlang aan gewerkt hebt? Of heb je een heftige discussie gehad? Heel de dag gesprekken gevoerd met potentiële klanten? Of een workshop gegeven? De kans is groot dat jij aan het eind van de dag uitgeput op de bank zit.


Vaak vinden we dat gek. 'Zo veel heb ik niet gedaan toch?' Maar energie loslaten kost heel veel energie. Het is dus normaal dat jij meer honger hebt of meer slaap hebt, want jouw lichaam wil weer energie aanvullen.


Heel de dag gepresenteerd of gepraat? Grote kans dat je 's avonds uitgeput bent.


Verbalizing als Law of Attraction tool

Door je intenties hardop uit te spreken geef je ze extra kracht, maar je kan het Universum ook een handje helpen door je intenties met anderen te delen. Zo geef je een extra duwtje in de kettingreactie.


Wil je een nieuwe baan? Logisch dat je meer kans maakt dat je een opening vindt als je je wens kenbaar maakt aan je omgeving.


Nog niet overtuigd dat Verbalizing werkt?

Hardop uitspreken is altijd effectiever dan alleen maar denken. En als je nog niet overtuigd bent.. Hoe krachtig kunnen woorden zijn? Hoe krachtig zijn groepen die samen geluid maken, zoals bands, concerten of politieke bewegingen? Hoe empowering of intimiderend is dat?


En hoe voelt het als je 'eindelijk' iets durft uitspreken? Als je uit volle borst meezingt met je favoriete nummer? Wat is lekkerder? Mopperen, of schreeuwen? Snikken, of heel hard huilen?


Wat is fijner? Zachtjes snikken, of heel hard huilen?

Soms is het lastig om emoties en energie er verbaal uit te laten. Misschien schaam je je of durf je gewoon niet. Denk dan dat dit je is aangeleerd. Kijk hoe je het wél kunt doen, wat geen weerstand oproept. Maak er iets leuks van met je kinderen of partner. Of doe het als je alleen bent, tijdens het douchen of in de auto. Ben creatief! Wil je dingen anders hebben? Dan moet je dingen anders doen!

  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle

© 2019 by Coco Chiara | Fotografie: Prisca Visser, Jordi Sloots, Nicki Bos