• Coco Chiara

50 Dingen Om Te Doen Tijdens Quarantaine

Als je net zoals ik ben, krijg je al paniek bij het woord Quarantaine. Ik houd niet zo van stil zitten. Ik wil graag naar buiten, sporten, bewegen, actief zijn, productief zijn, en veel dingen doen. Van alleen thuis op de bank zitten krijg ik jeukende handen. Dus voor iedereen die zich afvraagt wat je tijdens deze Coronacrisis voor nuttigs kunt gaan doen met al je tijd... Hier een lijst met vijftig ideeën.


 1. Rust uit. Ik weet het, klinkt wat contradictorisch but listen. De wereld wordt gedwongen om even stil te staan. We gaan ook veel te hard met z'n allen. Misschien een idee om eerst eens te leren om drie tellen langzamer te gaan. Slaap lekker uit, ga even op de bank liggen, doe een dutje. Het is oké om niets te doen.

 2. Doe vrijwilligerswerk. Ook wat voor de hand liggend, maar nu meer nodig dan ooit. Meld je aan of vraag in je buurt rond hoe je ouderen en kwetsbare kunt helpen door bijv. boodschappen te doen.

 3. Houd een dagboek bij. Het is heel goed om te reflecteren op je emoties, ervaringen, gedachten en hoe je dealt met alles. Mooi om later terug te lezen ook.

 4. Ga wandelen. Zorg dat je genoeg frisse lucht krijgt en ga even naar buiten wandelen. Ga je samen? Houd de maatregelen in acht.

 5. Videobellen. No social distancing please! Alleen physical. Dus: videobel met je beste vriendin of houd een watch-party met je partner die aan de andere kant van het land in quarantaine zit.

 6. Ruim je huis op. Ga kamer voor kamer. Houd je weer even bezig.

 7. Knap je huis op. Vervang dat ene lampje dat al weken kapot is, repareer de klok en check alle batterijtjes.

 8. Start met een ochtendroutine. Een ritme behouden is super belangrijk nu we allemaal uit ons dagelijkse routine worden gesleurd.

 9. Mediteer. Het helpt enorm bij het rustig blijven.

 10. Lees een goed boek.

 11. Leer een nieuwe taal. Perfect moment toch? Hang overal in huis memoblaadjes op met daarop het woord van het object in bijv. het Turks, Frans of Chinees.

 12. Leer gebarentaal. Ik ben er vorig jaar aan begonnen en vind het super leuk! Daarnaast vind ik dit een mooie manier om je medemens tegemoet te komen.

 13. Pak een oude hobby op. Wat deed je vroeger altijd dat je kei leuk vond? Do it! (Ik ging weer eens basketballen en skeeleren!)

 14. Doe een online cursus. Dan leer je nog eens wat. (Wist je dat je mijn LOA Basics cursus kunt volgen via de website van Inspiratiehonk? Klik hier voor meer info).

 15. Ga schilderen.

 16. Maak puzzeltjes. De krant staat er vol van nu er zo weinig evenementen zijn...

 17. Leer koken. Probeer nieuwe recepten, leer hoe je kimchi maakt of groenten conserveert.. Heel handig!

 18. Start een moestuin. Kan je meteen je nieuwe veggies gebruiken in de keuken.

 19. Maak een receptenboek. Verzamel alle recepten van je lievelingsmaaltijden en stop ze in een map (of op je tablet of course)

 20. Verdiep je in een onderwerp. Altijd al willen weten hoe mieren zich voortplanten? Of waarom boterhammen altijd op de besmeerde kant vallen? Go for it!

 21. Ga tekenen

 22. Houd een grote schoonmaak. Voorjaar is weer begonnen namelijk

 23. Werk in de tuin. Het is lekker weer, de lente is van start gegaan. Tijd om de tuin weer eens op te frissen!

 24. Ruim je administratie op. Zeker voor de ondernemers onder ons: it's time to face that sh*t.

 25. Ruim je kledingkast op. Zeker voor de shoppers onder ons: it's time to face that sh*t.

 26. Minimaliseer! Het is sterk aan te raden. Meer lezen hierover? Bekijk de anderen artikelen eens!

 27. Maak een lifestyle change. Elke stap is er een. Doe een challenge, verander iets kleins in je dagelijkse gewoontes..

 28. Redecorate. Zet je meubels eens totaal anders neer!

 29. Start met investeren. Ga met de bezem door je financiën heen, maak het overzichtelijk, start met budgetteren en zet geld aan de kant om te sparen en investeren zodat je later een mooi pensioen hebt. Of een noodpotje voor een volgende pandemie.

 30. Bak een taart.

 31. Schrijf een boek. I mean, now is the time!

 32. Leer een instrument bespelen. Alle tutorials staan op YouTube.

 33. Start met mindfulness. Doe alle huishoudelijke klusjes eens extra langzaam en bewust. Werkt heel rustgevend.

 34. Ga een potje kaarten. Met jezelf, of met je huishouden. Of online!

 35. Speel een bordspel. Maar let op: Kolonisten van Catan is gevaarlijk als je nog een aantal weken samen opgehokt moet zitten.

 36. Bingewatch (oude) series. Desperate Housewives, Glee, Riverdale, Gooische Vrouwen...

 37. Ga hardlopen. Lekker buiten, lekker actief.. Heerlijk!

 38. Ga fietsen

 39. Start met calisthenics. Calisthe-wattes? Het is een vorm van bodyweight training. Bekijk dit youtubekanaal van ThenX eens.

 40. Neem een bad. Because, why not? Schenk meteen een rood wijntje in voor jezelf.

 41. Doe een 'at home silent retreat'. Google het.

 42. Houd een virtual party. Online liedjes luisteren, kletsen, zoutjes eten en alcoholische versnaperingen naar binnen werken en zo.

 43. Ga online gamen. Beste manier om je tijd te verspillen. Maar stiekem toch best leuk ook.

 44. Houd een digitale detox. To be honest, het is verleidelijk om heel veel online te gaan zijn, maar misschien juist het moment om even offline te gaan. Of: ruim je computer, telefoon, foto's, bestanden eens flink op!

 45. Maak eindelijk dat persoonlijke project eens af! Wilde je nog een fotoboek maken? Of eens scrapbook? Je oude dagboeken doorspitten? Now's the time!

 46. Werk achterstallig werk bij.

 47. Start een bedrijf. Oké oké, misschien niet helemaal het moment om je baan op te zeggen en voor jezelf aan de slag te gaan, MAAR je kunt natuurlijk wel vast een businessplan bedenken, een productidee uitwerken, je social media opstarten.. Dan ben je straks al een stuk verder en dichterbij je eigen business ;-)

 48. Ontdek je passie. Als je nog niet weet wat je wilt doen, go find out!

 49. Pik een bijbaantje op. Ze zoeken nog pizzabezorgers.

 50. Maak een bucket list. En daarna een visionboard en plan van hoe je al die dingen gaat bereiken. Go live with intention! • Instagram - Black Circle
 • LinkedIn - Black Circle
 • Facebook - Black Circle

© 2019 by Coco Chiara | Fotografie: Prisca Visser & Jordi Sloots